October 16, 2014

De Hanenclub

Zondag 12 oktober - Michael Moerman, de stadskippenspecialist, gaf een zeer informatieve en amusante workshop stadskippen houden. Nooit geweten dat kuikens ook in vliegtuigen kunnen belanden. Michael Moerman: "De kippen beleven ook allerlei avonturen, bij ons dan. Sommige kuikens gaan in een Duplo vliegtuigje. Dat vinden ze allemaal best ... Daar krijg je wel hele tamme kippen van."

Foto: Joyce Roskamp

Ida Bezemer, lid van onze Utrechtse Kippenclub, voelt aan de sporen van de haan. Messcherp.

Uitleg over het huis en hok waarin de kippen ondergebracht worden. Een luidruchtige haan haal je 's avonds weg bij zijn vrouwen en zet je apart in een goed geluidsgeïsoleerd hok in de schuur ...

De zeer tamme, uiterst geschikte stadskip van Michael: Chabo's. Op de foto de knuffelkip van zijn dochter.

Met de kip op schoot. Deze haan heeft deze zondag zijn laatste workshop beleefd en zal na verleende diensten op tafel van huize Moerman belanden.

Omdat deze Culturele Zondag 'in de ban van de man' was organiseerden we de Hanenclub in de tuinfabriek. Zes prachtige hanen lieten zich van hun mooiste kant zien en horen. Op de foto een van de twee Jersey Giants die Marij Noyons mee bracht. Marij is ook een Kippenclublid van het eerste uur.

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek

more from similar articles: