May 22, 2015

Soepkeuken te gast op Zaait!

Normaal staat deze Soepkeuken, goed verborgen, in een moestuin op het dak van Hoog Catharijne, maar voor een keer is hij ook in Rotterdam te bewonderen! Vandaag, zaterdag 23 mei 2015, staat de Soepkeuken op het Heemraadsplein in Rotterdam, en vertonen een aantal Rotterdamse soepsterren er hun kunsten. Met botten en verse kruiden, groenteafval en vooral veel troost. Kom kijken, leer en proef!

De Soepkeuken
Met visafval van de visboer, groenteafval van de grootgutter uit het winkelcentrum onder het dak van Hoog Catherijne, en verse groenten en kruiden uit de moestuin op het dak, wordt soep gekookt.

Foto: Ralph Kämena, 2014

Ga hier naar de site van Rotterdamse Oogst

Soepgodin Caja / 10.00-14.00 uur
Caja Cabbollet, gaat aan de slag met restanten van de boeren op de markt. We verrassen haar in de vroege ochtend met een pakket groente, en gaan zien wat ze daar al improviserend van kan maken. Dat het lekker wordt staat vast. Voor de lunch.

Link naar Caja Cabbollet

Foto: Ralph Kämena, 2014. Vakantie in de tuinfabriek; geen soep maar friet van vers geoogste aardappels.

Boljon / 14.00-17.00 uur
De pannen staan te pruttelen op het vuur. Het huis geurt naar ouderwetse bouillon. En zaterdag is de primeur: Boljon staat met huisgemaakte bouillon getrokken van biologische kippen- en runderbotten op Rotterdamse Oogst. Na een rondgang langs vrienden en familie is het nu tijd om de bouillon aan een groter publiek aan te bieden. De bouillon – ook wel bone broth genoemd  –  staat minstens 48 uur op het vuur, zónder bouillonblokjes maar mét biologische ingrediënten en een flinke scheut liefde. Het resultaat: een voedzame bouillon die goed is voor lichaam en geest. In De Soepkeuken laten Clara Granda en Carinda Strangio van Boljon zien hoe de bouillon in een handomdraai met verse groenten, kruiden en andere smaakmakers kan worden aangevuld. De dames van Boljon waren in 2013 winnaar van de eerste editie van het 'Hoe maakt u het?’-diner.
www.facebook.com/boljonNL

Link naar Boljon

Foto: Ralph Kämena, 2014

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek

more from similar articles: