May 23, 2014

Kunst in het Stationsgebied

In de zomer van 2013 vond het eerste grote project van Stichting Kunst in het Stationsgebied plaats: Call of the Mall. In het drukke winkelgebied van Hoog Catharijne waren ruim 30 kunstwerken te zien van nationale en internationale kunstenaars. De website www.callofthemall.nl geeft een goed beeld van de werken die er te zien waren. Hier staat een lijst met de reacties uit de media. Call of the Mall trok 100.000 extra bezoekers naar Hoog Catharijne.

Kunst in het Stationsgebied werkt momenteel aan een nieuwe kunstplan voor het Stationsgebied. In de tussentijd hebben ze aan Ester van de Wiel gevraagd een uitbreiding voor de Tuinfabriek te ontwikkelen.

De Tuinfabriek is een initiatief Ester van de Wiel en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Kunst in het Stationsgebied en Corio Nederland BV.

June 22, 2014

De Tuinfabriek: fase 2

Deze zomer wordt fase 2 van de tuinfabriek gerealiseerd. We gaan een drietal werktuigen bouwen: een Schillenboerkar, een Soepkeuken en een Soepkar.

Het doel is het winkelcentrum van Hoog Catharijne te verbinden met het productieproces van de Tuinfabriek door de twee verschillende systemen met elkaar verweven. Een Schillenboer(in) gaat GFT-resten inzamelen en sorteren op kwaliteit. Resten die gebruikt kunnen worden als ingrediƫnten (zoals vissengraten en -koppen van de vishandel) worden aangevuld met verse producten uit de Tuinfabriek. In de Soepkeuken wordt er vervolgens soep van gemaakt die met de Soepkar teruggebracht wordt naar het winkelcentrum. Sla. wortelloof, resten rijst, pasta en dergelijke worden apart gehouden als kippenvoer. De kippenclub zal daarmee de kippen extra verwennen. Alle plantaardige resten die niet meer te gebruiken zijn als voedsel voor mens of dier verdwijnen in de compostinstallatie. De geproduceerde compost vormt de nieuwe grond voor toekomstige tuinuitbreidingen op de daken van Hoog Catharijne.

De uitbreiding van de Tuinfabriek wordt mogelijk gemaakt door genereuze ondersteuning van Kunst in het Stationsgebied.

Kunst in het Stationsgebied

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek